Zaujímavé odkazy – 1

Kedysi dávno som v tomto blogu publikoval zaujímavé odkazy, na ktoré som narazil. Skúsim obnoviť túto tradíciu, ale nebudem ich publikovať jednotlivo, ale v menších skupinkách. Začnime!

  1. The buttons on Zenith’s original ‘clicker’ TV remote were a mechanical marvel. Diaľkový ovládač Zenith Space Command z roku 1956 nepotreboval batérie, ani ste nim nemuseli mieriť na televízor. Zaujímavé technické riešenie využívalo ultrazvuk.

  2. File over app. Steph Ango o dôležitosti kontroly nad súbormi, lebo aplikácie prichádzajú a odchádzajú, ale súbory zostávajú.

    File over app is a philosophy: if you want to create digital artifacts that last, they must be files you can control, in formats that are easy to retrieve and read. Use tools that give you this freedom.

  3. The Command Line Is the GUI‘s Future. Podľa Lukasa Mathisa súčasné jazykové modely umožňujú konečne vytvoriť rozhranie založené na príkazoch, ktoré bude veľmi mocné, ale zároveň jednoduché na používanie.

  4. Blog Daniela Lemire, v ktorom publikuje zaujímavé články a programovaní a prehľady vedeckých publikácií z rôznych oblastí.